top of page

"Nieuw Stameldams Dagblad"

woensdag 12 mei 2021 nr 116

Onafhankelijk dagblad voor Groot Stameldam

en omstreken.

Ik ben een paragraaf. Klik éénmaal om je eigen content in te voeren. Je kunt het lettertype, de regelhoogte, kleur en nog veel meer aanpassen door een gedeelte te selecteren en een van de opties in de werkbalk te kiezen.

Ik ben een paragraaf. Klik éénmaal om je eigen content in te voeren. Je kunt het lettertype, de regelhoogte, kleur en nog veel meer aanpassen door een gedeelte te selecteren en een van de opties in de werkbalk te kiezen.

    NIEUWE TREINEN CLUB!!Alliance Bussen aangeschaft

Voor de stadsbuslijnen zijn 4 Alliance bussen aangeschaft, Ze komen in de RET kleuren van de serie 800. Er moet nog een achterdeur worden ingebouwd. Bij de RET reden ze lang op lijn 38 tussen Schiedam en Crooswijk vis Rotterdam CS. Het waren de eerste lagevloer bussen van de RET.

DuWag Trams

Voor het tramnet van Stameldam zijn 2 enkel gelede buitendienst staande trams in Burg Buurt van nieuwe decoders voorzien. Ook is er een serie van 5 tweede hands dubbelgelede trams aangeschaft. Zie voor meer informatie het hoofstukje Trams lijnwagens De vloot bestaat nu uit dertien Duwags plus nog 4 Duwag tweerichting wagens (oudere Type en twee Weense licentie "DuWag" trams

LTM Nieuws

Bij de LTM zijn nieuwe Abri´s ingebruik genomen die door de LTM in eigen beheer werden gebouwd. Ze zijn reeds geplaatst

(foto Lauff press)

Nieuw op de rails:

Nieuwe Slijpaanhangwagen voor de Stameldamse Tramsporen. Om het rijden met de tram comfortabel te houden heeft de Stameldamse Tram hoofdwerkplaats in eigen beheer een railslijpwagen op een oude driermer onderstel gebouwd. Er wordt door de wagen tevens stroon voor het trekkende voertuig opgenoen en is voorzien van schriksnor en sluitlicht. In de Remise Binnenweg wordt door tram enthousiansten van de stichting SoMeO gewerkt aan een verroest Allan exemplaar. Allan 109 zal niet rijvaardig worden gemaakt maar wel te bezichtigen zijn voor de bezoekers van de remise

foto: Met neus uit de remise de Allan 109 en achter WW 2001 de railslijpaanhangwagen

(Foto DaPluCards)

Let op door het coronavirus zijn veel beurzen geanuleerd.

METRO TYPE Tt

Rotterdam heeft metro type T gehad en een deel er van is aan Turkije verkocht.

Nu rijden ze ook in Stameldam en Fantasia Zoo. Ze zijn voor die netten speciaal aangepast

Op de foto de drie voertuigen. Het Stameldamse stel krijgt waarschijnlijk een c bak tussengevoegd om de grote toestroom van publiek op de Rode lijn aan te kunnen. Er komen meer reizigers naar het nieuwe statio Fantasia Zoo dan was verwacht. Bij Burg Bouw loopt nu een studie het type van Tt Naar TtV te verlengen.

STAMELDAM info

In 2019 bezochten 34018 bezoekers virtueel ( excusief onze 2 Facebook pagina´s) onze stad.

Het VVV van Stameldam en omstreken is u daar erkentelijk voor.

Blijf ons bezoeken en wij blijven de stad verfraaien!

Stameldam noord DuWag Tram 1603 passeert het Datra Oil benzinestation en het huis van de Burgemeester. (in de witte schuur boven de blauwe deur bevind zich de modelbaan van Stameldam op zolder)

Vierassers

De serie rijdende vierassers is complete. Maar liefst negen stuks in de rijdende dienst. Allemaal digitaal 8 stuks zijn Atlas/Burg-bouw en 1 Stameldamse Wagon Bouw (StaWaBo) Eén van de wagens draagt een snor en is werkwagen. Maar voor voetbaldiensten ook inzetbaar net als vroeger bij de RET de Sparta diensten. Twee aanhangwagens zijn nog in aanbouw. Twwe wagens worden nog extra als dummy omgebouwd (draaistellen aanpassen) Dan is de serie helemaal ook met nieut rijdende stellen v oltooid. Voor de Stameldamse Binnenweg kan de hele dienst gereden worden met vierassers eventueel met een aanvulling van twee trams uit een andere serie.

foto daplucards

Aanbieding van het Nieuw Stameldams Dagblad

Ga mee met het Stameldams Openbaar vervoer naar Fantasia Zoo en beleef een heerlijk dagje uit. Dieren en treinen in een prachtige tuin. Voorproefje? klik op Fantasia Zoo en je bent er of pak de Rode Stameldamse metrolijn naar het nieuwe station Fantasia Zoo

Toen koud nog koud was Talinn

(foto daplucards)

AGENDA

Heb je nog evenementen die er bij ons niet in staan? Laat het ons weten!!

Nieuwe Bewoners van Rotterdam Miniworld

Samen met mijn kleinzoon ben ik nieuwe bewoner geworden van Rotterdam miniworld.

We staan bij de brand, mijn kleinzoon zit op de motorkap van een klassieke Rotterdamse Politie C10 en ik sta er als Nederlandse politieman naast. Voor mij best bijzonder. Het mannetje is de dag na de plaatsing geëmigreerd naar Suriname. Zo zijn opa en kleizoon toch altijd een beetje zichtbaar bij elkaar. Gewoon ook doen bewoner worden, je krijgt een paspoort en voor een kleine 5 euro is het ministadje een bewoners rijker en je steunt zo voor eeuwig het stadje.

Bioscoopnieuws:

In zaal 1 van de Stamel Bioscoop:

Kuifje in Stameldam (alle leeftijden)

POEZEMENIA 2

In zaal 1 en 3 Terror in de tunnel

18 jaar en ouder

Hier had uw advertentie kunnen staan

Politie Stameldam.

ROTTERDAM MINI WORLD

Daar is aan Dave een paspoort verstrekt zodat hij ook burger van die stad is geworden worden. Stameldam heeft een politie C10 voertuig aan Railz geschonken.

Stameldam heeft Miniworld gefeliciteerd met de aankoop van het gebouw waarin ze zijn gevestigd. Omdat het grondgebied dat de Stameldamse politie moet bewaken is uitgebreid zijn er 2 C10s aangeschaft één ter uitbreding en één ter vervanging van het aan Rotterdam Railz geschonken voertuig. De wagens moeten nog worden omgebouwd!

advertentie

Bioscoopje pakken? Nu gratis klik maar:

http://www.youtube.com/user/stameldam?feature=mhum de nieuwste film over Stameldam

RETOURTJE KAT

Uit Leeuwarden bleek plotseling een rode huiskater weg te zijn. Nu komt dat wel meer voor dat huisdieren weglopen maar dit verhaal is best bijzonder. De kat bleek zonder te stempelen in de bus naar Assen te zijn gestapt. Bij het uitstappen zag een attente medereiziger de poes eveneens uitstappen

De rooie kater ging op de foto en werd liefde vol opgevangen door deze mede passagier. Naspeuringen aan de diverse haltes van de route van deze bus leverde de eersta maand niets op. Maar na deze maand bleken in Leeuwarden foto's op lantarenpalen te hangen nabij een bushalte van... Jawel een rode kater. Hij werd weer met de familie herenigd. Tevens heeft de busmaatschappij, om er verder geen kater aan over te houden hem een busverbod opgelegd.

U raad het al tegenwoordig gaat de kater......

Juist met de trein. Hij heeft een abonnement

Het Nieuw Stameldams Dagblad is een uitgave van Stamel Lectuur b.v.

Gevestigd aan het Stameldiep 3 te Sameldam Oost.

Verantwoordelijke uitgever: Vrij Stamelland

De krant is een uitgave voor Groot Stameldam, Stameldam, Burg Buurt, Winterbaan, de Stameldamse Binnenweg

Leische Tramweg en Datra

Artikelen mogen met vermelding van bron vrij worden overgenomen.

Redatie leden Puffel;en en Puffels (Puffels is tijdelijk onvindbaar)

Einredactie Dave Vos

Buiteland correspondent Neepan en Japal: Robert van der Burg

Voor een abonnement: zie het gastenboek en of het webmail adres

www.stameldam.nl

bottom of page