top of page

DE VREEMDE EENDEN IN DE BIJT

Ook bij Stameldam zijn er buitenbeentjes.

Op deze pagina zetten we er een paar met de hoop dat U hier ook van kan genieten.

 STOOM LOCOMOTIEF

Bij een zolder opruiming vond een vriend in een hoekje de stoomloc 1304 met tender. Een kleine Duitse stoomlocomotief voor buurt verkeer en lichte goederentreinen. De loc is rijvaardig maar kan wat worden opgeleukt. De lichte beschadigingen zullen bij de Stoomstichting Stameldam worden hersteld.

Het is een oerdegelijke Fleischmann locomotief (niet digitaal). De bijbehorende drie goederen en één personen wagons zullen in die rubrieken worden voorgesteld. Het geheel komt waarschijnlijk uit één startset en de wagons zijn van kunststof met blikken opbouw en in goede staat!!! Per 18-2015 in het wagenpark opgenomen)

USA

De afdeling USA is perongeluk in het materieelpark geslopen.

Op een beurs in houten (november 2013) lag er op een tafel een aanbieding die ik niet kon weerstaan. Tien keer nee tegen mijzelf gezegd weer gekeken nog eens overwogen vastgepakt, weggelopen en toch..... gekocht Daarna de spijt dat ik niet 2 sets heb gekocht........

Het betrof een aanbieding van het merk BEC (nooit van gehoord)

Eén dikke diesel locomotief maar daar moest je wel direct 6 wagons bij kopen. De hele set netjes in eigen doosjes verpakt: 24,95 euro bij elkaar.

Thuis bleek de loc ook voor die prijs gemotoriseerd en zeker voor die prijs, mooi te lopen. Ook bleek de loc voorzien te zijn van een dubbele, werkende schijnwerper aan de voorzijde.

Hij is niet al te sterk maar kan de 6 meegeleverde wagons goed trekken.

De wagons en locomotief zijn allen voorzien van klauwkopelingen.

De Locomotief

Van onderstaand model 4 wagons aanwezig

Van de bakwagon 2 wagons aanwezig

bottom of page